Fasconal P x 20cp (Gedeon)

15.00 lei

Fasconal  este indicat pentru: cefalee, nevralgii, mialgii, stari febrile, gripa.

15 în stoc

Descriere

Indicatii:
Fasconal contine o combinatie de patru substante active: acid acetilsalicilic, paracetamol, codeina si cafeina.
Fasconal este un analgezic utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate moderata pana la severa, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, nevralgii, mialgii, artralgii, dureri dentare sau in sfera ORL, dismenoree si tratamentul starilor febrile.

Compozitie:
Substantele active sunt acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeina si codeina. Fiecare comprimat contine acid acetilsalicilic 200 mg, paracetamol 200 mg, cafeina anhidra 25 mg si fosfat de codeina hemihidrat 10 mg.

Mod de administrare:
Adulti si adolescenti cu varsta peste 15 ani – 1 comprimat la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la interval de 6 ore. Nu luati mai mult de 4 comprimate Fasconal intr-un interval de 24 ore.
Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Daca durerea nu se amelioreaza dupa 3 zile, adresati-va medicului dumneavoastra pentru a fi sfatuit.

Contraindicatii:
Nu utilizati Fasconal daca sunteti alergic la acid acetilsalicilic sau la alti salicilati, la paracetamol, cafeina, codeina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte sa utilizati Fasconal, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina:
Fasconal este contraindicat in timpul sarcinii.
Daca este necesar, paracetamol poate fi utilizat in timpul sarcinii. Trebuie sa utilizati cea mai mica doza posibila care ajuta la reducerea durerii si/sau febrei si cat mai scurt timp posibil. Adresati-va medicului dumneavoastra in cazul in care durerea si/sau febra nu scade sau daca aveti nevoie sa luati mai des medicamentul.
Alaptarea:
Nu luati Fasconal in timpul alaptarii. Codeina si morfina trec in laptele matern.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Fasconal are influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Prin urmare, este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Mod de prezentare: 20 comprimate

Producator: Gedeon Rochter

Atentie:
Cititi cu atentie si in intregime prospectul inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.