You are currently viewing Acneea – variante de tratament si ingrijire

Acneea – variante de tratament si ingrijire

Acneea vulgara este o afectiune inflamatorie localizata la nivelul porilor si a foliculilor de par, este influentata de activitatea glandelor sebacee si se manifesta prin aparitia si cresterea comedoamelor, precum si transformarea lor in leziuni inflamatorii (cosuri superficiale sau profunde).

Acneea poate afecta tenul, dar si spatele, pieptul, umerii si adesea debuteaza in perioada pubertatii. Desi este mai frecventa la adolescenti, poate fi intalnita si la alte varste.

Factori de risc:

  • alimentatia
  • statusul hormonal sau problemele hormonale, uneori influentate de factori de stres
  • factori de stres in sine
  • produsele cosmetice de ingrijire neconforme cu problematica tenului si compozitie agresiva pentru ten.  Produsele cosmetice ce contin ingrediente comedogenice precum si cele iritante pentru piele sau cu o textura prea bogata/onctuoasa (tip unguent sau balsam gras) agraveaza acneea. Produsele de machiaj, indiferent de tipul lor (fond de ten, pudra, creme CC sau BB, blush) accentueaza fenomenul de ocluzie („astupare”) la nivelul porilor pielii care intretin formarea si dezvoltarea comedoanelor.

Farmaciile Santego propun o serie de masuri atat de preventie cat si de ingrijire, inclusiv post tratament, de mentinere a sanatatii tenului. La puteti citi in fotografia de mai jos:

Deasemenea, farmaciile Santego va prezinta produsele existente in farmacie pentru tratarea si ingrijirea acestei afectiuni ( vezi fotografia atasata):

  • creme tratament extern: Aknesol Transvital, Crema antiacneica Tis Farmaceutic, Crema antiacnee Exhelios (Aliphia)
  • extern curatare: sapun antiacneic Ortos, sapun cu borax Ortos
  • tratament intern: Acnestop Forte Parapharm, Vitamina A Parapharam, Acneprim Herbagetica

Puteti apela la farmacistii Santego Plus daca va confruntati cu aceasta problema.

Website-ul nostru va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si pentru comenzi.

vezi produse la link : https://santego.ro/?s=acne

puteti consulta pagina naostra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus