You are currently viewing Aspirina

Aspirina

Denumirea farmaceutica a aspirinei este acid acetilsalicilic, dupa numele substantei active care are un efect medical asupra organismului. Este un antiinflamator si un analgezic.. Aspirina are o mare popularitate, fiind utilizata la scara larga datorita beneficiilor sale.

In functie de concentratia ei, are urmatoarele efecte:

  • dozele mai mari de acid acetilsalicilic au efecte analgezice de combatere a durerii si efecte de combatere a febrei, dar si antiinflamatorii
  • dozele mai mici sunt folosite cu scop anticoagulant, in mentinerea riscului scazut de evenimente coronariene acute, avand deci beneficii pentru circulatie si inima.                   Este benefica in cazul persoanelor care au suferit un eveniment cardiovascular de tip trombotic (infarct miocardic sau accident vascular cerebral), cat si in cazul celor cu risc crescut pentru a dezvolta un astfel de eveniment, cu administrare pe perioade mai lungi. Aspirina  impiedica formarea cheagurilor sanguine, asociate cu infarctul de miocard, accidente vasculare cerebrale, trombembolism pulmonar, etc, dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale sau alte situatii care favorizeaza stagnarea sanguina si hipercoagulabilitatea sangelui.  Pe langa faptul ca se administreaza in scheme de tratament, se poate administra si preventiv. Medicul curant este in masura sa prescrie adminsitrarea potrivita.

Aspirina se poate regasi in mai multe doze si sub mai multe forme farmaceutice (ex: comprimate, tablete efervescente etc.), de la mai multi producatori.

In farmaciile Santego veti gasi aspirina de la Bayer, Terapia, Sanence, Richter, Biofarm, KRKA, comprimate si efervescente.

Doza necesara este stabilita de catre medicul curant si difera in functie de tinta terapeutica ce trebuie atinsa (ex: doze mici pentru anticoagulare, doze mai mari pentru durere si febra).

Adminsitrarea de apirina poate fi insotita , in functie de sensibilitatea persoanei, de unele reactiii adverse, care cel mai des sunt in sfera digestiva si se vor manifesta mai mult la persoanele cu probleme digestive.

In unele cazuri, o persoana poate suferi de afectiuni ce se regasesc in lista de contraindicatii ale tratamentului cu acid acetilsalicilic. De aceea trebuie consultat medicul in cazul in care aveti si alte boli asociate  si adminsitrati si alte tratamente.

Aspirina se poate elibera fara reteta in cazuri care nu necesita consult medical si recomandarea farmacistului de administrare este suficienta.  Farmacistii nostri  sutn deschisi pentru a va oferi indrumarea necesara.

Website-ul nostru  va sta la dispozitie deasemenea pentru a fi consultat si pentru comenzi.

vezi produse la link: https://santego.ro/?s=acid+acetilsalicilic

puteti consulta si pagina naostra de facebook : https://www.facebook.com/santego.plus