You are currently viewing Despre negi sau veruci

Despre negi sau veruci

Daca indentificati pe suprafata pielii mici excrescente care provoaca senzatie de discomfort, mancarimi si sangerari, atunci va confruntati cu o afectiune a pielii, respectivele excrescente fiind veruci sau negi.

Forma lor poate varia, fiind data si de localizarea pe suprafata pielii.  Daca nu sunteti siguri de identificarea negilor, avand in vedere ca exista o multitudine de afectiuni ale pielii, este bine sa mergeti la un consult dermatologic. In special atunci cand mai aveti si alte afectiuni. Diagnosticul inseamna un consult dermatologic la care se pot adauga teste de laborator.

Aceste veruci sunt produse de infectii virale cauzate de contactul cu virusul papiloma uman (HPV) si sunt contagioase. El are mai multe tulpini in functie de care se dezvolta mai multe tipuri de veruci.

Factori care determina aparitia negilor:

  • frecventarea piscinelor, bazinelor de inot, salilor de fitness, dusuri comune, vestiarelor, saunelor, fara a lua masuri de igiena si protejare,
  • zone ale corpului expuse la risc de contact, cum ar fi zgarieturi, taieturi si eczema
  • transpiratia excesiva
  • manipulatorii de carne, pasari și pesti care nu respecta norme de igiena
  • imunitate scazuta

Tipuri de veruci in functie de tulpina de virus care le-au determinat:

  • veruci la nivelul palmelor, piciorelor si bratelor
  • veruci cu aspect comun, filiform (forma alungita, subtire), veruci plantare cu aspect de mozaic
  • veruci plane, bine delimitate, la nivelul fetei, gatului, incheieturilor mainii si la nivelul genuchilor
  • negi in zona cavitatii bucale, dar si negi in zona genitala (vulva, vagin, rect, penis, anus, scrot).

In anumite cazuri, verucile se pot remite de la sine. In general, se aplica un tratament pentru eliminarea negilor. In cazuri mai rare, lipsa unui diagnostic si a tratamentului adecvat pentru veruci, pot conduce la complicatii foarte grave.

Un tratament obisnuit in cazul negilor este cel cu acid salicilic. Au fost dezvoltate produse farmaceutice in diferite formule care contin aceasta substanta; ele actioneaza asupra indepartarii negilor. Pacientul le poate utiliza acasa, urmarind instructiunile de pe ambalaj cu privire la modul de aplicare, durata, frecventa.

Se mai pot aplica produse de combatere a negilor pe baza de extracte din plante care s-au dovedit in urma cercetarilor ca fiind eficace asupra negilor, cu actiune asupra virusului papilloma.

Alte solutii de tratament, in cazuri de rezistenta la tratamentul cu produse fara reteta, sunt disponibile la cabinetul dermatologic, unde se poate interveni fie cu substante care au indicatii de utilizare doar sub indicatia medicului, fie cu aparatura speciala de indepartare a negilor.

Farmaciile Santego Plus va pun la dispozitie urmatiarele produse de tratament fara prescriptie medicala:

Duofilm sol.cut x 15ml, Stada

Faviclavusal, unguent pentru negi, bataturi, piele ingrosata, Favisan ( disponibil la cerere)

Ulei esential Tuia, 10 ml, Solaris

Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru recomandari in alegerea produselor potrivite. Pentru orice produs care nu este momentan in oferta si va este necesar, ne puteti contacta si vi-l putem procura la cerere.

Website-ul nostru va sta la dispozitie deasemenea pentru a fi consultat si pentru comenzi.  

vezi produse la link: https://santego.ro/?s=veruci, https://santego.ro/produs/ulei-esential-tuia-10-ml/

puteti consulta si pagina noastra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus