You are currently viewing Febra la copii

Febra la copii

Febra la copii este definită ca o crestere a temperaturii centrale a organismului peste cea normala:: temperatura orala este mai mare de 37,5°C; temperatura axilara este peste 37,2°C. La peste 38°C poate fi semnalata in general ca o stare de febra.

Febra este un semn ca organismul se luptă cu o afectiune sau o infectie..

Febra nu pune viata în pericol decat daca este extrem de ridicata, adica mai mare de 41 °C si devine persistenta. Semnificatia ei depinde mai degraba de contextul clinic decat de temperatura masurata, unele boli minore pot provoca febra mare, in timp ce anumite afecțiuni grave duc la o usoara crestere a temperaturii.

Cele mai frecvente cauze ale aparitiei febrei la copii sunt infecțiile virale urmate de cele bacteriene sau alte stari ale organismului.

Cum se scade correct febra copiilor ( in cazuri fara complicatii):

  1. Nu este atat de importanta cifra din termometru, cat felul in care arata copilul! Daca se joaca, mananca, bea apa. Si febra trece in 3-4 zile, nu e cazul sa va ingrijorati.
  2. Nu infofoliti copilul, nu-i faceti frectie cu alcool, nu-l imbaiati in apa  rece.
  3. Preveniti deshidratarea, administrandu-i lichide – apa, suc de fructe facut in casa. Si saruri  de  rehidratare    orala.
  4. Asigurati-va ca se odihneste suficient.
  5. Faceti-i o baie calduta (nu calda, ci cu 2-3 grade mai putin decat temperatura corpului  in acel moment) sau puneti-i comprese         inmuiate in apa calduta pe frunte, la subrat. Si pe picioare.
  6. Imbracati-l in haine usoare, subtiri, din bumbac (In special nou-nascutii, daca sunt imbracati cu multe haine, pot sa faca febra, deoarece termostatul lor interior nu este inca reglat, ca in ciccazul copiilor mari).

Pentru cazuri in care febra persista si apar alte implicatii, precum si pentru cresterea imunitatii copiilor, gasiti in Farmaciile Santego Plus produse fara prescriptie medicala, dupa cum urmeaza:

  • Efferalgan solutie pediatrica 90 ml, Bristol Meyers, un produs pentru tratarea febrei de majoritatea tipurilor de provenienta
  • Produse pe baze exclusiv naturale, pentru ridicarea imunitatii copiilor, cu scopul de a lupta impotriva infectiilor:

-Alinan |Vitamina C baby, solutie 20 ml Fiterman

-Ascovit tablete capsuni, portocala, zmeura, Omega Pharma

-First Defence solutie Childlife Secom

-Baraka capsule (incluzand si tratarea tusei, daca copilul trece printr-o stare gripala cu tuse).

Pentru recomandari in alegerea produselor potrivite, in functie de starea de sanatate a copilului si varsta acestuia, va rugam sa va adresati farmacistilor Santego. Daca aveti prescriptie medicala este indicat sa respectati prescriptia medicului pediatru, iar farmacistii nostri va vor ajuta in acest sens. Pentru cazurile in care febra este ridicata si persistenta, putand fi un simptom al unei afectiuni neidentificate, va rugam sa va adresati medicului pediatru.

Website-ul nostru va sta la dispozitie desemenea pentru consultatii si pentru comenzi.

vezi produse la linkurile: https://santego.ro/produs/efferalgan-solutie-pediatrica-x-90ml/, https://santego.ro/produs/alinan-vitamina-c-baby-sol-20ml-fiterman/, https://santego.ro/produs/first-defence-x-1185ml-childlife/

puteti consulta si pagina naostra de facebook la linkul: https://www.facebook.com/santego.plus