You are currently viewing <strong>Fumatul – riscuri si combatere</strong>

Fumatul – riscuri si combatere

Daca semnalele tot mai frecvente ale medicinei te-au avertizat, iar in final ai ajuns si tu sa te ingrijorezi ca tigara a cam preluat controlul corpului tau, atunci este cazul sa te informezi si sa actionezi.  Daca in prezent fumatul este interzis in spatiile publice si ti-ai luat controlul doar asupra ta, renuntarea la fumat o poti face pentru tine, pentru vitalitatea ta. Sau chiar si a celor cu care locuiesti, daca  ii expui inconstient la obiceiul tau.

Fumul de tigara contine peste 7.000 de compusi toxici, 50 dintre ei cunoscuti cu potential cancerigen. Cei mai importanti sunt: nicotina, gudronul, acetona, arsenicul, monoxidul de carbon, cadmiul, acidul cianhidric etc.

Nicotina este principalul compus chimic ce se gaseste in plantele de tutun si care genereaza dependenta. Fiind un drog psihoactiv, prin utilizare repetata, nicotina determina o dependenta puternica.

Efectele consumului de tutun asupra sanatatii depind de felul in care este utilizat (fumat, aspirat, mestecat), dar si mai important, de cantitate.

Principalele pericole sunt cresterea riscului de cancer pulmonar, leucemie si bolile cardiovasculare.

Riscul de cancer al fumatorilor este de 15-20 de ori mai mare decat al nefumatorilor. Exista numeroase dovezi care confirma ca si expunerea pasiva la fumul de tigara determina cancer pulmonar.

Pentru a ajuta organismal sa faca fata atacului de substante nocive indicam administrarea de vitamine antioxidante.

In farmacia noastra avem in acest mpment disponibile pe baza de comanda cateva produse fara prescriptie medicala, care sa te sprijine sa combati si sa protejezi plamanii si intregul organism de factorii nocivi continuti in tutun.  Acestea sunt:

Nicotan Antitabac plant solutie, 30 ml, Plant Extrakt

Tinctura tabac stop 50 ml, Santo Raphael

Air 7 pentru fumatori, 30 capsule, complex vitamine Green Spleed

Vitamina C 500mg, 100 capsule vegetale, Solgar

In cazul crizelor majore de dozaj extrem si imbolnaviri grave, este indicata prezenta de urgenta la medicul psihiatru, la un medic specialist in organul afectat sau la un departament spitalicesc de urgenta, pentru a urma un tratament adecvat prescris de medicul specialist.

Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru sfaturi si recomandari.

Website-ul nostru va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si pentru comenzi.

vezi produse la link: https://santego.ro/categorie/vitamine-si-suplimente-nutritive/afectiuni/fumat/

puteti vizita si pagina naostra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus