You are currently viewing Imunitate de sezon. Cum tratam gripe si raceli

Imunitate de sezon. Cum tratam gripe si raceli

A venit si toamna, desi nu se grabeste prea tare. Inca ne bucuram de benficiile verii ce si-a prelungit valul de soare si caldura, chiar daca de intensitate putin mai redusa. Insa in curand noul sezon se va instala cu temperature mai scazute si umiditate, gradual pana in sezonul rece de iarna. Aceste schimbari, dupa cum stim, creeaza o conjuncture favorabila contactarii racelilor si gripelor. In aceste conditii este recomandat sa ne pregatim organismal pentru a face fata acestor factori perturbatori, a-l intari crescandu-i imunitatea si opri astfel contactarea bolilor de sezon.

Dintre produsele recomandate pentru cresterea imunitatii, disponibile in farmaciile naostre, amintim urmatoarele:

 • Vitamina C de supt in variante ca:

Vitamina C de supt de la Parapharm (din extracte naturale si adaos de extract de macese, cu o foarte buna eficacitate), Vitamina C comprimate de supt de la Biofarm, Vitamina C orange masticabila de la producatorul Cosmo Pharm, care la fel ca si cele anterioare, este pentru cei carora nu le este favorabil comprimatul inghitit la digestie si prefera forma de supt sau masticabila, Vitamina C din extracte naturale, sub forma de plicuri de la Fares, Vit C capsule in concentratie mai mare de 500mg si din surse naturale de la producatorul American Solgar

 • Echinaceea, Zn, Vitamina C, comprimate, un complex din extracte naturale de la producatorul ParaPharm
 • Biomicin forte din surse naturale, comprimate de la Fares
 • Vitamina D (sau D3) sau Zn, din surse natural, comprimate sau capsule in flacoane individuale, de la producatorii Parapharam, Cosmo Pharm, Solgar

Deasemenea, in cazul unui organism slabit si cu carente nutritionale, pentru asigurarea tuturor vitaminelor necesare si intarirea in acest fel a organismuui spre a pune bariera bolilor, se pot adminsitra complexe de multivitamine si minerale. Exemplificam aici cu produse foarte bune pe baza de extracte naturale din farmacia noastra:

 • Multivitamine si minerale, comprimate de la producatorul Cosmo Pharm, Super Complex, capsule de la producatorul Herbagetica.

Daca insa gripa sau raceala sunt deja instalate si le recunoastem dupa simptomele specifice, atunci, dintre recomandarile de tratament eficiente, disponibile in farmaciile noastre indicam urmatoarele:

 • medicamente fara prescriptie medicala:

Nurofen comprimate Reckitt Benkiser, Coldrex plicuri brand Perrigo, Fervex plicuri UPSA, Modafen comprimate

 • suplimente pe baza de extracte naturale care s-au dovedit foarte bune in tratarea acestor boli:

Devirox, capsule de la producatorul Herbagetica, Biomicin forte comprimate de la producatorul Fares, Usturoi fara miros ca antibiotic, capsule de la producatorul Cosmo Pharm. La acestea se adauga ceaiuri de musetel tei, coada soricelului, macese.

 • pentru gat si tuse, suplimente din extracte naturale:

Grintuss oral, comprimate de la producatorul Aboca, Calmotusin sirop si Calmotusin bomboane de la Dacia Plant

Putem spune ca produsul Devirox de la firma Herbagetica este un produs inovator, o recomandare de luat in consideratie pentru ca s-a dovedit foarte eficent in tratarea gripelor complexe, de diferite etiologii.

Pentru tratarea plamanilor afectati in urma recelilor si gripelor, recuperare post imbolnavire dar si pentru unele afectiuni ale plamanilor sunt recomandate ca adjuvante urmatoarele produse:

 • Air 7 un complex de vitamine, minerale si coenzima Q10, special conceput pentru actiunea asupra plamanilor
 • Usturoi fara miros cu actiune antibiotica de la producatorul Cosmo Pharm.

Pentru copii, in caz de raceli si gripe si pentru cresterea imunitatii, recomandam urmatoarele produse fara prescriptie medicala din farmaciile noastre:

 • Acadele Akadika propolis C de la Fiterman, Acadele Zdrovit Salvia Sept kids, Alinan vit C de la producatorul Fiterman, Ascovit vit C de la Omega Pharma;
 • First Defense child life sirop de la Secom;
 • Grintuss de la Aboca pentru copii incepand cu 12 ani.

Farmacistii nostri va raspund cu recomadari si clarificari la alegerea produselor prezentate, pentru acestea nefiind necesara prescriptie medicala. Unele dintre ele pot fi gasite in farmaciile fizice, pot fi comandate din stoc pentru a le primi la domiciliu sau sunt disponibile pentru comenzi cu livrare la domiciliu intr-un interval de 1 pana la 4 zile lucratoare.

vezi produse :

https://santego.ro/categorie/medicamente/raceala-si-gripa/

https://santego.ro/categorie/vitamine-si-suplimente-nutritive/afectiuni/raceala-si-gripa-afectiuni/

puteti vizita si pagina naostra de facebook:

https://www.facebook.com/santego.plus

Sa aveti o toamna frumoasa!