You are currently viewing Micoza unghiei sau a piciorului

Micoza unghiei sau a piciorului

Micoza unghiei sau ciuperca unghiei  este denumita medical Onicomicoza  si este o afectiune comuna infectioasa datorata unor specii de fungi (ciuperci). Se manifesta initial sub forma unui punct alb sau galben sub varful unghiilor. De cele mai multe ori sunt afectate unghiile de la picioare dar se pot instala si in alte zone. Pe masura ce infectia fungica se extinde, ciuperca poate provoca decolorarea, ingrosarea si caderea unghiilor. Micoza poate afecta mai multe unghii deodata. Cand ciuperca infecteaza zonele dintre degetele de la picioare si pielea picioarelor, se numeste piciorul atletului.

Cauzele principale ale acestei afectiuni sunt in principal factorii de igiena sau de transmitere de la un individ la altul  in medii de coabitare.

Farmacistii Santego Plus recomanda ca, atunci cand va confruntati cu o astfel de afectiune sau cand sunteti in situatii de risc pentru a o contacta, dar si pentru preventie, sa respectati urmatoarele:

  • Foloseste pudra de talc pentru a preveni mediul umed, care poate favoriza micoza si un produs antifungic inclusiv in pantofi
  • Foloseste sosete curate, din bumbac si usuca complet zona dintre degete dupa spalare; foloseste papuci in spatii precum vestiare, piscine, dusuri comune
  • Evita sa porti pantofii altei persoane, evita incaltamintea care strange si nu lasa pielea sa respire, manichiura cu gel sau oja semipermeneta. Si deasemenea, renunta la folosirea in comun a ustensilelor de pedichiura.

Produsele de tratament antifungic in cazul micozei unghiei sau piciorului, pe care le puteti gasi in farmacia noastra, le prezentam mai jos:

Canesten 1% crema Bayer

Clotrimazol 1% crema, Antibiotice SA

Exoderil 1% solutie cutanata, Sandoz

Exoderil crema 1%, Sandoz

Ulei esential de oregano, Solaris

Ulei esential de Tea Tree, Solaris

Tinctura de cimbrisor, Dacia Plant

Puteti alege produse pentru tratarea acestei afectiuni in functie de gradul in care a fost afectat piciorul, mai putin sau mai mult, precum si in functie de ce produse ati mai folosit anterior (Daca ati folosit un produs care tintea o anumita specie de ciuoerca si nu a avut efect, nu este indicat sa continuati cu un produs cu acelasi spectru de actiune). Pentru o ciuperca care pune probleme, ar fi indicata o analiza medicala pentru a identifica cu exactitate specia de ciuperca care v-a afectat piciorul si astfel apoi sa alegeti produsul cu spectrul de actiune care cuprinde aceasta ciuperca.

Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru recomandarea produsului potrivit.

Website-ul nostru va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si pentru comenzi.

vezi produse la : https://santego.ro/categorie/medicamente/antibiotice-antimicotice-antiinfectioase-si-antivirale/,

https://santego.ro/produs/ulei-esential-de-oregano-10-ml/, https://santego.ro/produs/ulei-esential-de-tea-tree-10-ml/

ne puteti urmari si pe facebook: https://www.facebook.com/santego.plus