You are currently viewing <strong>Vitamine si suplimente pentru imunitate si crestere copii</strong>

Vitamine si suplimente pentru imunitate si crestere copii

In general, o alimentatie bogata in fructe, legume si fibre asigura necesarul de vitamine de care orice copil are nevoie. Majoritatea vitaminelor se gasesc in legume si fructe crude. La acestea se adauga produse lactate, carne de pui, vita, peste, oua, fiind si o sursa completa de proteine sau aminoacizi. Alimentele procesate nu sunt o solutie sanatoasa si pe termen lung. 

In cazul in care copiii nu au asimilitat suficiente vitamine din alimentatie datorita unor omisiuni, pierderi, probleme in asimilare, neglijenta, predispunere la unele slabiciuni ale organismului, organism slabit, crestere incetinita, copiii au deficiente de vitamine, care pot fi si depistate la control medical. Va fi necesara administrarea de suplimente cu vitamine.

Cel mai adesea sunt administrate urmatoarele categorii de suplimente:

– suplimente cu vitamine pentru crestere osoasa atunci cand copilul este predispus la rahitism si este necesara prevenirea acestei boli. Vitaminele si mineralele necesare in acest caz sunt mai mult vitamina D3 si apoi Calciu;

– vitamine pentru stimularea imunitatiii atunci cand copilul este gasit cu o imunitate scazuta, are raceli frecvente insotite de dureri in gat si tuse. Cel mai adesea este administrata vitamina C sau forme mai complexe de suplimente cu efect antibacterian, antiviral, antifungic, antiparazitar, care dezvolta capacitatea de aparare a organismului copilului fata de germeni patogeni.

Alimentatia sanatoasa si expunerea la lumina soarelui, crearea de obiceiuri sanatoase, reprezinta in principal conduita zilnica pentru intretinerea unui corp sanatos.

Factorii de mediu insa pot determina involuntar dereglarea balantei organismului,

Vitaminele se administreaza copiilor numai in cazul in care este depistata o dereglare care necesita un aport suplimentar, in general cu acordul medicului pediatru sau de familie,

Este mandatorie respectarea recomandarilor care presupun si a nu se depasi dozele prescrise. Depasirea dozelor necesare organismului determina toxicitate si poate conduce la alte boli.

In farmaciile Santego Plus gasiti urmatoarele suplimente fara reteta, pe baza de vitamine, minerale sau alte substante naturale stimulatoare: 

Acadele AKADIKA Propolis C cu gust de zmeura, Fiterman Pharma

Acadele propolis Portocale/Cirese x 5 acadele, Sano Vita (Vitaminele A, B6, B12, C,

D, acidul folic, zincul si seleniul)

ALINAN VITAMINA C BABY SOL 20ML Fiterman

Ascovit 100mg x 20 tb capsuni, Omega Pharma

Ascovit 100mg x 60cp portocala/zmeura, Omega Pharma

Bioland Vitamina C Junior picaturi Biofarm (cresterea imunitatii la copii inca din

primele luni de viata)

Acadele propolis Portocale, Zmeura x 2 x 5 acadele, Sano Vita (pentru durere in gat)

Acadele Zdrovit Salviasept Kids x 6 acadele, Zdrovit, pentru dureri in gat

Baraka 100mg x 24cps,Pharco (cresterea imunitatii la copii si calmarea tusei)

First Defence x 118,5ml (ChildLife), Secom (antibacterian, antiviral, antifungic, antiparazitar)

Baby guard D3,  EVITAL (pentru dezvoltarea sistemului osos in perioada de crestere)

Farmacistii nostri va ofera recomandare si sprijin in administrarea produselor.Website-ul nostru  va sta la dispozitie deasemenea pentru a fi consultat si pentru comenzi.  

vezi produse la link: https://santego.ro/categorie/mama-si-copilul/copii-si-sugari/vitamine-si-suplimente-pentru-sugari-si-copii/

puteti consulta si pagina de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus