Baneocin pulbere x 10g

37.00 lei

pentru infectii bacteriene ale pielii de intindere limitata de exemplu: impetigo veziculo-bulos, impetigo contagios, ulcere crurale infectate, eczeme infectate, dermatite de scutec suprainfectate, arsuri suprainfectate; dupa interventii chirurgicale

10 în stoc

Descriere

Indicatii: 

Baneocin – pulbere cutanata este indicat in infectiile determinate de microorganisme sensibile la neomicina si/sau bacitracina: infectii bacteriene ale pielii de intindere limitata de exemplu: impetigo veziculo-bulos, impetigo contagios, ulcere crurale infectate, eczeme infectate, dermatite de scutec suprainfectate, arsuri suprainfectate; profilaxia infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice), poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratamentul ragadelor, ruptura perineala, episiotomii, plagi deschise).

Compozitie. Substantele active sunt zinc bacitracina si sulfatul de neomicina. Un gram pulbere cutanata contine zinc bacitracina 250 UI si sulfat de neomicina 5000 UI. Celelalte componente sunt pulbere baza sterila (amidon de porumb, oxid de magneziu).

Doze si mod de administrare.

Adulti si copii cu varsta peste 2 ani –  imprastiati pudra in cantitate suficienta pe zona afectata de 2 pana la 4 ori pe zi.

Zona afectata poate fi acoperita cu un pansament.

Evitati patrunderea pudrei in ochi

Precautii:

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Baneocin pulbere cutanata:

– Daca aveti afectiuni ale ficatului sau rinichilor (insuficienta hepatica sau renala). De asemenea, va rugam sa urmariti aparitia oricarui semn care poate indica afectarea rinichiului (pierderea poftei de mancare, sete excesiva, urinare in cantitate redusa, urme de sange in urina) sau afectarea auzului (pierdere a auzului pentru sunete inalte, zgomote si senzatie de presiune in urechi).

– Cand utilizati doze mai mari decat cele recomandate, mai ales in tratamentul ulcerelor varicoase. Daca sunt absorbite prin piele cantitati mari din acest medicament, exista riscul sa apara slabiciune musculara. Daca prezentati deja slabiciune musculara (de exemplu daca suferiti de miastenia gravis sau o afectiune similara), starea dumneavoastra se poate agrava.

– Utilizarea indelungata a antibioticelor poate determina aparitia bacteriilor rezistente.

– Va rugam sa urmariti aparitia semnelor de inflamatie (senzatie de caldura, inrosire, umflare, durere) sau de infectie fungica (cu ciuperci) aparute la nivelul leziunilor tratate.

Spuneti medicului dumneavoastra despre acestea sau despre orice alta modificare neobisnuita pe care o observati.

In cazul aplicarii de doze mai mari decat cele prescrise (in special la pacientii cu ulcere trofice), se recomanda observarea cu atentie a semnelor nefrotoxice sau/si ototoxice, datorate posibilitatii de absorbtie a Baneocin-ului. La pacientii cu functii hepatice sau/si renale reduse, inaintea si in timpul tratamentului intensiv cu Baneocin, datorita cresterii riscului efectelor toxice, se vor face atat teste de urina si sange, cat si audiometrice. Posibilitatea unei ototoxicitati impune o folosire prudenta in caz de otita medie cronica mai veche. In caz de timpan perforat nu se aplica in conductul auditiv extern. La pacientii cu acidoze, miastenia gravis sau alte boli neuromusculare, in cazul in care pot avea loc absorbtii necontrolate, atentia trebuie indreptata catre blocajele neuromusculare. Calciul si neostigmina pot impiedica astfel de blocaje. In tratamente prelungite trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei germenilor rezistenti, in special a fungiilor. In astfel de cazuri, se va proceda la tratamentul cel mai adecvat. In caz de alergie sau suprainfectii se opreste tratamentul.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la bacitracina sau/si neomicina sau la alte antibiotice aminoglicozidice. Baneocinul nu trebuie aplicat in leziuni severe extinse ale pielii deoarece absorbtia medicamentului poate cauza ototoxicitate pana la pierderea auzului. Daca exista posibilitatea unei absorbtii necontrolate, Baneocinul nu se va administra pacientilor cu tulburari excretorii grave de origine cardiaca sau renala cat si celor cu leziuni vestibulare sau/si cohleare. In caz de timpan perforat nu se aplica Baneocin in conductul auditiv extern. Nu se aplica Baneocin pe mucoasa oculara.
Sarcina si alaptare: In caz de posibila resorbtie, Baneocinul se aplica cu multa prudenta; neomicina, ca si toate antibioticele aminoglicozidei, traverseaza placenta. S-a descris aparitia de leziuni ale aparatului cohlear la fat, in cazul administrarii de doze mari pe cale parenterala.

Ambalaj : cutie cu un flacon de pudrat din polietilena continand 10 g pulbere cutanata.

Producator: Sandoz