You are currently viewing Hipocalcemie si spasmofilie

Hipocalcemie si spasmofilie

Hipocalcemia reprezinta scaderea nivelului de calciu in sange, care poate fi determinat de o problema a glandelor paratiroide, precum si de alimentatie cu deficit de vitamina D sau deficit de magneziu, tulburari renale sau de anumite medicamente.

Cateva simptome alarmante si totodata efecte ale lipsei de calciu:  senzaia de furnicaturi la nivelul buzelor, ameteala, confuzie, crampe musculare, oboseala, par subtire si fragil, unghii care se rup usor, probleme dentare, cataracta, probleme neurologice.

O hipocalcemie lasata netratat si de lunga durata poate duce la afectiuni grave.

In preventia aparitiei hipocalcemiei, aportul zilnic de calciu este esential.

Se recomanda atat o alimentatie bogata in legume, fructe, lactate dar si completarea cu calciu prin suplimente, in doze si mod de administrare conform prospectului sau prescriptiei medicale.

Şi, foarte important, mișcarea efectuată regulat ajuta la absorbția și utilizarea calciului.

In general, hipocalcemia este depistata in urma analizelor de sange efectuate in cadrul controlului de rutina. In tratamentul hipocalcemiei pot fi folosite suplimentele de calciu si vitamina D.

Spasmofilia reprezinta o reactie disproportionata a organismului la un stimul sau o situatie stresanta si este caracterizata de amortirea extremitatilor, tremor frisoane, senzatie de sufocare, teama nefondata, oboseala extrema, slabiciune, contracture musculare.

Sunt identificate doua forme de spasmofilie:

  • forma de spasmofilie asociata atacurilor de panica;
  • forma de spasmofilie (sau tetanie) cauzata de un deficit (cronic) de calciu si/ sau magneziu

Simptomele de spasmofilie associate atacurilor de panica se remit de cele mai multe ori spontan, odata ce pacientul se calmeaza psihic. O masura eficienta de tratament este ca acesta sa respire intr-o punga, pentru a contracara cascada proceselor care apar. Tensiunea musculara si hiperemotivitatea din criza de spasmofilie se pot atenua prin tehnici de relaxare si prin masaj.

In cazul spasmofiliei cauzata de deficit mineral, pe langa cresterea aportului de nutrienti din dieta, pot fi indicate suplimente alimentare care contin magneziu, calciu, vitamin D,  potasiu.

Netratata corespunzator, spasmofilia poate provoca afectiuni grave. Pentru cazuri ingrijoratoare este necesara prezenta la medic pentru investigatii amanuntite.

Dieta bogata in lapte, oua, peste, fructe si legume, cereale si seminte, precum si un stil de viata activ, cu miscare fizica regulata, cu echilibru intre perioadele stresante sau solicitante si perioadele de relaxare, un somn suficient ila intervale regulate, evitarea consumului de substante nocive (tutun, alcool, cafea, bauturi dulci carbogazoase in exces) sunt, de asemenea, masuri importante in preventia crizelor de spasmofilie.

In oferta farmaciei Santego Plus veti gasi suplimente alimentare fara reteta, pe baza de Calciu, Vitamina D, Magneziu, care sa va ajute la completarea deficitelor de minerale in cazuri de Hipocalcemie sau Spasmofilie. Vedeti mai jos:

Calciu lactic 500mg x 20cp (Biofarm)

Calcidin Zdrovit x 20pl, Zdrovit

Calcidin Zdrovit x 60 pl + 20% CADOU, Zdrovit

Calcidin x 56cp + 14cp CADOU, Zdrovit

Ca + D3 x 50cp, Zdrovit

Calciu Additiva 1000mg + VitD3 x 20plic Dr. Scheffler

Magneziu citrate 200mg, 60cpr, Solgar

Ulei de magneziu pentru masaj, 125 ml, Favisan

ADDITIVA Magneziu 1000mg x 20pl, Dr. Scheffler

Magneziu, 500 ml, Favisan

Magneziu 375 + B6 Premium Formula 30 tablete, Cosmo Pharm

Vitamina D3 2000 UI 60 capsule, Cosmo Pharm

Vitamina D3 4000 UI, 60 capsule, Cosmo Pharm

Vitamina D 2400, 30 cp, Para Pharm

Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru sfaturi si recomandari. Website-ul nostru va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si penttru comenzi.

vezi produse la link: https://santego.ro/categorie/vitamine-si-suplimente-nutritive/afectiuni/spasmofilie-hipocalcemie/, https://santego.ro/?s=calci

puteti vizita si pagina naostra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus