Plante medicinale, aromatice sau fructe se stiu facand parte din ritualuri, atat de socializare, cat mai mult de insanatosire, atunci cand vreun incident perturba usor sanatatea. Daca cele mai cunoscute, cele de musetel, tei, menta, sunatoare, sunt in acelasi timp si cele mai des folosite pentru raceli sau sistem digestiv, paleta este mult diversificata, curiozitatile oamenilor atingand mari dimensiuni. Astfel ca ne putem bucura de experimentarea multor ceaiuri, de diferite origini. In Romania s-a elaborat o mare diversitate de ceaiuri destinate acompanierii pacientilor in tratarea diferitelor afectiuni, fiind foarte bune adjuvante.
Natura are resurse sa ne ofere din plenitudinea ei materiale biologice din plante si fruncte, care sa aduca un confort organismului uman. Aceste materiale biologice, dupa cum au fot studiate, au destinatie fiecare in parte intr-un anumit scop terapeutic si un anumit mod de administrare, care sa aduca un efect benefic.
Ceaiurile pot fi sub forma de plic sau vrac. Din forma lor de prezentare s-ar deduce ca ceaiurile vrac se pot face intr-o concentratie mai mare, avand libertatea sa dozezi mai mult cantitatea. Aceasta este favorabil cand este necesar din punct de vedere medical sau ai nevoie sa simti o intensitate mai mare a gustului pe care il da ceaiul respectiv. Ceaiurile pot fi livrate si la plic, gata dozate, pentru cei care sunt obisnuiti cu perceptia in corp a ceaiului astfel pregatit.
Infuzia din plante medicinale si fructe, cum este numit ceaiul, se face dintr-o anumita cantitate, indicata in prosprectul produsului (de obicei doua lingurite sau un plic) intr-o cana de 250 ml fierbinte de apa, timp de 5-10 min. In scop terapeutic se administreaza comform indicatiilor din prospect.
In iernile friguroase, un ceai aromat iti aduce o senzatie placuta, confortabila si calduroasa. Cati dintre noi nu se aseaza la un ceai dupa o escapada in mijlocul unor temperaturi foarte reci? Sa nu mai spunem ca obiceiul unui ceai, care are si efecte medicinale, alaturi de alte metode de crestere a imunitatii, ne ajuta sa tinem preventiv bolile la distanta. Sau te ajuta sa ataci o raceala la primele simptome, in acest anotimp cand racelile si gripele te vaneaza la tot pasul.
Dealtfel, ceaiul este degustat deaopotriva si in celelate anotimpuri, vara existand si varianta de a fi racit, cu aceleasi proprietati.
Poate fi consumat neindulcit sau inducit cu zahar, miere sau indulcitor (de exemplu dulce de stevie care nu produce cresterea glicemiei spre deosebire de celelalte).
In farmaciile Santego gasiti o varietate de ceaiuri de la producatori romani ca Fares, Dacia Plant, Stef Mar, Adnatura, Hofigal.
Pe website-ul nostru gasiti informatii despre destinatia fiecaruia si alegeti in consecinta.
Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru sfaturi si recomandari.
Website-ul va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si pentru comenzi.
vezi produse la link: https://santego.ro/categorie/vitamine-si-suplimente-nutritive/ceaiuri-vitamine-si-suplimente-nutritive/
puteti consulta si pagina de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus