You are currently viewing Medicamente fara reteta (OTC) in oferta Santego

Medicamente fara reteta (OTC) in oferta Santego

Medicamentul este orice substanta sau combinatie de substante prezentata ca avand proprietati pentru tratarea sau prevenirea bolilor la om sau orice substanta sau combinatie de substante care poate fi folosita sau administrata la om, fie pentru restabilirea, corectarea sau modificarea functiilor fiziologice prin exercitarea unei actiuni farmacologice, imunologice sau metabolice, fie pentru stabilirea unui diagnostic medical.

Medicamentele pot fi puse pe piata din Romania numai cu o autorizatie de punere pe piata emisa de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) sau cu o autorizatie eliberata de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA). Este o corelatie in dublu sens aici intre medicament si autorizare, conform legislatiei medicamentele fiind astfel autorizate cu aceasta titulatura.

Medicamentele se pot clasifica in:

–  medicamente care se elibereaza cu prescriptie medicala;

–  medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala (denumite si medicamente OTC – Over-the-counter)

Medicamentele care se elibereaza fara reteta sunt acele medicamente care, prin compozitie si indicatii, pot fi utilizate fara interventia unui medic, in scopul stabilirii diagnosticului si al tratamentului, fiind suficiente, la nevoie, sfaturile farmacistilor.

La Santego medicamentele fara prescriptie medicala prezentate pe wesbite vor avea un marcaj de identificare, cel de mai jos:

Conform imaginii atasata articolului  (in care am facut o selectie), va invitam sa regasiti in oferta Santego medicamente din categoria celor fara reteta, care v-au ajutat si va ajuta la nevoie sa treceti peste simptomele neplacute ale unor boli. Apartin unor producatori ca: Gedeon Richter, Boiron, Zdrovit, Biofarm, Terapia, Antibiotice SA, Sanofi, Zentiva, Sun Wave Pharma, Bayer, Reckitt Benckiser, Sandoz, Doppel Herz, Labormed, Bristol Myers, Berlin Chemie, Alkaloid.

Ele pot fi gasite in sediile farmaciilor noastre sau pot fi comandate si online pentru a le primi la domiciliu.

Vezi produse OTC: https://santego.ro/categorie/medicamente/

Puteti vizita si pagina naostra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus