Durerea este definita de Societatea Internationala pentru Studiu al Durerii ca fiind „experienta senzoriala si emotionala asociata cu o leziune tisulara reala sau potentiala, sau descrisa in termenii unei asemenea leziuni”
Durerea este si senzatia emotionala pe care acest lucru o provoaca.
De fiecare data cand ne confruntam cu o asemenea stare insuportabila, facem tot ceea ce este posibil pentru a o indeparta.
In functie de structurile care genereaza un stimul dureros deosebim intre:
- Durerea periferica are originea la nivelul structurilor dotate cu receptori pentru durere. Acest tip de durere poate fi
-somatica – superficiala, ce ia nastere la nivelul pielii sau profunda care ia nastere in structurile osoase, articulare sau musculare, si
– viscerala – ce ia nastere la nivelul organelor interne;
- Durerea neurogena caracterizata prin faptul ca impulsurile percepute ca durere iau nastere in structurile nervoase si pot fi determinare de prezenta unei inflamatii sau a unei compresii a structurilor nervoase;
- Durerea psihogena este o durere imaginara, dar in acelasi timp si reala ce afecteaza calitatea vietii individului.
Cele mai frecvente cazuri fara complicatii sunt cele care se resimt la nivelul terminatiilor nervoase si receptorilor pt durere sau cefaleele (dureri de cap), care nu implica boli complexe asociate.
Durerea provocata de un spasm va ceda la o medicatie antispastica, iar cea provocata de o inflamatie la o medicatie antiinflamatorie.
Durerea acuta netratata duce la complicatii pe termen scurt si lung.
O durere este cronica daca au trecut undeva intre trei si sase luni. Trei pentru durerile obisnuite si sase luni pentru durerile care au si un caracter ciclic cum ar fi durerea pelvina de exemplu.
Tratamentul durerii este diferentiat in functie de fiecare tip de durere si de mecanismul acesteia, avand in vedere ca fiecare organ are un mecanism propriu de producere a durerii. De aceea, in cazul durerilor persistente si neidentificate, este necesar consult medical pentru a depista cauza si bolile asociate si, in consecinta, prescrierea unui tratament direct la tinta, care sa restabileasca pacientul.
In farmaciile Santego Plus gasiti produse farmaceutice fara reteta, care sa va ajute la combaterea imediata a durerii experimentate in mod obisnuit, dupa cum urmeaza:
Caffetin x 12cp, Alkaloid
Fasconal P x 20cp (Gedeon)
Nurofen, Reckitt Benkiser
Acid acetilsalicilic 500mg x 20cp – Biofarm
Aspirin plus C x 20cp.eff (Bayer)
Aspirin 500mg x 8cp Bayer
Alka Seltzer Zitronen x 10cp.eff, Bayer
Antinevralgic-P x 20cp
Antinevralgic Forte x 20cp
Bitter Bano x 100ml, Para Pharm (reteta bitter suedez)
Deep relief 50 mg/30 mg gel x 50g, Mentholatum
Efferalgan solutie pediatrica x 90ml, Bristol Myers Squibb (pt copii)
Va rugam sa cititi indicatiile fiecarui produs, destinatia lui cu caracteristicile particulare, sa respectati modul de administrare si orice informatie de pe prospect.
Puteti apela la farmacistii Santego Plus pentru sfaturi si recomandari.
Website-ul nostru va sta deasemenea la dispozitie pentru a fi consultat si pentru comenzi.
vezi produse la link: https://santego.ro/categorie/medicamente/durere/
puteti vizita si pagina naostra de facebook: https://www.facebook.com/santego.plus